Nederlands Kamp.
Home Up

 

(tekst in cursief vanop www.boxerclub.nl)

Nederlands Kampioenschap Boxer Agility 2007

Simone Denneboom nieuwe Agilitykampioen

Op Tijdens de jaarfinale op 14 oktober bij de kringgroep Utrecht werden ook de parcoursen voor het Boxeragility NK gelopen. Het leuke van het systeem bij de boxeragility is dat de jaarwinnaar niet dezelfde hoeft te zijn dan de kampioen. Slechts 6 van de 12 keer dat er voorgaande jaren een competitie en een kampioenschap was, was de kampioen dezelfde als de jaarwinnaar. De kampioen is de beste van de dag van het NK, een momentopname waarbij de geleider om moet kunnen gaan met de druk. De jaarwinnaar (of winnares) is degene die gedurende een heel jaar gemiddeld genomen het beste heeft gepresteerd en doorlopend een goede vorm heeft moeten tonen.
Zoals het hoort op een NK schotelde keurmeester Martin Schoffelmeer, die de hele dag op geen enkel foutje te betrappen was, de deelnemers parcoursen voor die voor velen voor de nodige hoofdbrekens zorgden. Degenen die goed “parcours verkenden” en de ingebouwde valkuilen opspoorden, konden hier goed op rond komen.
Uiteindelijk wisten 8 van de 17 deelnemers (bij het NK agility dus vooralsnog geen gebrek aan deelnemers) minimaal op 1 van de 3 parcoursen op een dusdanige wijze rond te komen dat zij een klassering voor het NK behaalden. De overige deelnemers haalden geen enkele punt op één der drie parcoursen.
Na het eerste Vast Parcours leek het er op alsof de koploper in het jaarklassement, Wietske Geerling, ook beslag zou leggen op het Kampioenschap. Zij won het 1e parcours overtuigend. Echter op het 2e parcours liep zij op een onverwachte plaats tegen een diskwalificatie aan en scoorde daar geen punten, weg titelkansen. Ook Ricardo Reulen, die zowel het 2e als het 3e parcours won, kwam tekort, hij had nl. op het 1e parcours een “dis” opgelopen.

Na 3 parcoursen eindigende Simone Denneboom met Sandor en  de titelverdediger Gunther de Cock met “Cujo” ieder met 205 pt op een gedeelde eerste plaats. Hierdoor moest gekeken worden wie van de 2 de minste springfouten gemaakt had, doch dat hadden ze geen van beide. Hierdoor moesten de tijdfouten de doorslag geven, op 2 van de 3 parcoursen hadden ze die ook allebei niet maar beide hadden 1x een kleine tijdsoverschrijding gehad. Met een verschil over 3 parcoursen van slechts “2/10e seconde” mocht Simone Denneboom zich op haar verjaardag laten kronen tot de nieuwe kampioen! Een dergelijke situatie had zich in de 16-jarige historie van het boxeragility-NK niet eerder voorgedaan!

Eindstand

Nederlands Kampioenschap Boxer Agility 2006

Titel “Open NK agility voor boxers 2006” weer naar België

Naast de finale van de jaarcompetitie werd in Dordrecht op 15 oktober tevens het open ééndaagse Nederlands Kampioenschap agility voor boxers beslist. De jaarwinnaar waarbij de prestaties gedurende het hele jaar in acht worden genomen is niet per sé dezelfde als de “kampioen” waarbij puur de prestaties op die ene dag in aanmerking worden genomen. Ditmaal is dat wel het geval. Onder toeziend oog van de aanwezige kringgroepcoördinator Goof Boelhouwers was zuiderbuur Gunther de Cock oppermachtig en werd onbedreigd kampioen. Slechts 6 van 17 gestarte wedstrijdcombinaties wisten overigens punten voor dit NK te scoren, de overige 11 wisten op geen enkele van de 3 parcoursen punten te scoren. De parcoursen van keurmeester Jan Langius waren bepaald niet makkelijk, echt een kampioenschap waardig en zeer selectief. Na afloop ontvingen de prijswinnaars prachtige bekers en de overige deelnemers allen een medaille welke ter beschikking waren gesteld door de NBC.

Eindstand

Nederlands Kampioenschap Boxer Agility 2005

Spannend NK met winst voor Belg “Gunther de Cock”

Op de laatste wedstrijd op 2 oktober in Overijssel werden tevens de parcoursen gelopen voor het “Open Nederlands Kampioenschap Agility voor boxers”. Jan Langius had de deelnemers prachtige parcoursen voorgeschoteld waarbij met name de beide vaste parcoursen voorzien waren van vele valkuilen, welke dan ook tot de nodige diskwalificaties wegen fout parcours leidden. Na afloop van ieder parcours gaf keurmeester Jan Langius de deelnemers uitleg over hoe de problemen omzeild hadden kunnen worden. Voor het NK konden alleen punten werden behaald indien op één van de parcoursen een “uitmuntend” werd gelopen. Dit lukte uiteindelijk slechts 3 honden op alle 3 de wedstrijdparcoursen. Uiteindelijk wisten 10 van de 19 honden 1 of meerdere keren een “uitmuntend” te lopen op één van de 3 wedstrijdparcoursen.

De NK bekerwinnaars v.l.n.r.: Gunther de Cock, Henry Beuks en Joop Reulen Gunther de Cock pakt na eerdere podiaplaatsen eindelijk de titel

De winst voor Gunther de Cock met zijn “Cujo” was verdiend, maar gezien zijn lopen het hele jaar niet echt verrassend. Hij werd op de voet gevolgd door Henry Beuks, ook niet verrassend doch, niet zoals verwacht, met de oude het hele jaar door, meestal foutloze -doch vandaag even niet- Otto v. Miranchel, maar met zijn jongere, de gedurende het jaar steeds beter geworden Andor v. Fulco’s Proosdij, die op alle parcoursen onverwacht foutloos bleef en de jumping zelfs won en dit keer eens geen lange neus naar zijn baasje trok door even zijn eigen gang te gaan. Op respectable afstand werd Joop Reulen met Cantara de Vrijstad verrassend derde en het evenbeeld van Joop, zijn zoon Ricardo Reulen met Bolero v. ’t Hertenrode 4e. Ook verrassend, alhoewel op de vorige competitiewedstrijd ook al in de top 5 te vinden, en in de loop van het jaar steeds stabieler geworden, Therese Nap met Gijs (Kelindra Charly).

Er kon worden teruggekeken door de deelnemers op een geslaagd en sportief verlopen NK en een soepel lopende organisatie. Slechts door een forse regenbui moesten de wedstrijden even een half uurtje stilgelegd worden maar daarop heeft niemand in dit land enige invloed.

Eindstand NK Geleider Naam Boxer Tot. Punten
1.Gunther de Cock Xacujo v. ‘t Wildhof 235
2.Henry Beuks Andor v. Fulco’s Proosdij 215
3.Joop Reulen Cantara de Vrijstad 135
4.Ricardo Reulen Bolero v. ’t Hertenrode 122
5.Therese Nap Gijs (Kelindra Charly) 121
6.Karin Goebbels Guusje 75
7.Henry Beuks Otto v. Miranchel 70
8.Peter Fölkner Magic Boris Vavonabox 65
9.Simone Denneboom Sandor v.d. Laverdonk 60
10.Evelien de Winne Tubby 56
-.Wilfred Hessler Chico v. ‘t Varsenerhof 0
-.Selena Temmerman Casjmir 0
-.Henry v.d. Stigchel Joris v. Trisbaranta (Boris) 0
-.Marleen Geerling Anouk v. ‘t Hertenrode 0
-.Wietske Geerling Edor de Vrijstad 0
-.Marcel Kotkamp Bo v. Assenstein 0
-. Paula de Rooy Gina Ginny v. ‘t Hertenrode 0
-.Thea Geefhuizen Greet-Jopke 0
-.Ron Sijssens Kyra (Zoë v. Huize Windhoek) n.a.

Nederlands Kampioenschap Boxer Agility 2004

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

Zinderend Kampioenschap Agility

Aangenaam koel (voor de boxers dan) en droog, het was een goed voorteken voor het 13e (!) NK Agility voor boxers dat op 10 oktober bij de kringgroep Utrecht plaatsvond. Daar waar de jaarcompetitie al vooraf beslist was, was het ééndaagse NK tot het laatst toe spannend. Keurmeester was Piet Plasmans, behorend tot het zeer selecte en kleine groepje FCI keurmeesters, een topper dus. Piet schotelde de deelnemers voor het kampioenschap uiteenlopende parcoursen voor: een niet al te moeilijk 1e vast parcours met een goed te halen standaard parcourstijd (SPT), een 2e buitengewoon gecompliceerd vast parcours waarop volop gehandeld moest worden om niet tegen een “dis” aan te lopen wegens “fout parcours” (hetgeen dus toch het lot van velen was), met een strakke SPT, gevolgd door een vloeiende jumping met verrassingselement waarbij één der kanshebbers in de eindstrijd (Gunther de Cock,. België) toch zijn Waterloo vond en tegen een “dis” aanliep.

Door de hoge deelnemersaantallen, waarbij niet-leden een hoger inschrijfgeld betalen dan leden, kon de organisatie dit jaar echter kostendekkend worden gehouden. Gedurende het jaar zijn ca. 30 verschillende combinaties, waaronder 3 uit België, aan de start verschenen.

Terug naar de wedstrijd. Onverwacht was de gedoodverfde favoriet aan het begin van het jaar, Ron Sijssens met Zoë v. Huize Windhoek (Kyra) teruggekeerd in het regiment der deelnemers nadat zijn hond gedurende vele maanden uitgeschakeld was i.v.m. moeilijk te verklaren evenwichtsproblemen.
Na het eerste wedstrijdparcours was het Henry Beuks die met Andor v. Fulco’s Proosdij de 1e en met Otto v. Miranchel de 2e plaats bezette. Mede favoriet en winnaar van de jaarcompetitie 2004 Sander van Dam, liet het daar met een fout lelijk liggen en verspeelde daar al zijn kansen op de titel. Ook het 2e Vast Parcours kwam hij niet vlekkeloos door. Henry Beuks liep daar met Andor v. Fulco’s Proosdij tegen een “dis” wegens fout parcours aan waarmee ook zijn kansen met deze hond verkeken waren. Ron Sijssens won het 2e vast parcours overtuigend met een perfect gelopen race zodat na 2 ronden Ron met Kyra en Henry Beuks met Otto samen de koppositie deelden op de voet gevolgd door Gunther de Cock met Cujo. Op de afsluitende jumping echter liep Gunther, die alle risico’s nam om de 1e plaats alsnog te bereiken, tegen een “dis” aan nadat Cujo voor een 2e maal achtereen de tunnel indook. Hierdoor ging de eindstrijd nog tussen tweevoudig regerend kampioen Otto van Henry Beuks en Kyra van Ron Sijssens. De jumping is echter een parcours op snelheid zonder raakvlakken zodat het niet verbazingwekkend was dat Ron Sijssens met de - ten opzichte van de 8 ½ jarige Otto - 4 jaar jongere Kyra uiteindelijk 3 seconden sneller was en daardoor de titel welverdiend veilig stelde.
Sander v. Dam kwam met Anouck v.d. Wardloo door het winnen van de jumping nog sterk terug en legde alsnog beslag op de 3e podiumplek.

 

Eindstand open NK-Agility voor boxers:

Naam Geleider Naam Boxer Totaal Punten
1. Ron Sijssens Kyra (Zoë v. Huize Windhoek) 44
2. Henry Beuks Otto v. Miranchel 36
3. Sander v. Dam Anouck v.d. Wardloo 34
4. Joop Reulen (T. Nap) Kelindra Charly (Gijs) 22
5. Gunther de Cock Xacujo v. ’t Wildhof 20
5. Henry Beuks Andor v. Fulco’s Proosdij 20
7. Joop Reulen (F. Jansen) Anouk v. ’t Hertenrode 16
8. Peter Fölkner Magic Boris Vavonabox 14
9. Simone Denneboom Sandor v.d. Laverdonk 13
10.André v.d. Tol Djoey v. `t Hertenrode 8
-. Christian Verbist Casjmir 0
-. Henri v.d. Stigchel Joris v. Trisbaranta 0
-. Sander Zwegers Bodessa v.d. Meerpaal 0
-. Ricardo Reulen Bolero v. ’t Hertenrode 0
-. Evelien de Winne Tubby Blessure
-. Ciska de Vaal Rico 0
-. Ans v. Beem Iwan de Kameleon 0

NBC oktober 2003 te Dordrecht

20031005 NBC 01.jpg (41260 bytes) 20031005 NBC 02.jpg (35182 bytes) 20031005 NBC 03.jpg (136016 bytes)

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

Nederlands Agility Kampioenschap voor Boxers Dordrecht

Op 5 oktober werd in Dordrecht ook het Nederlands Kampioenschap Agility voor boxers gehouden. Kijkende naar de jaarcompetitie was de verwachting dat de jonge Dordtenaren Sander v. Dam en Ron Sijssens met hun snelle jonge boxers om de titel zouden vechten op de hielen gezeten door de na haar zwangerschap weer teruggekeerde ervaren Karin v. Gaans met haar snelle jonge boxer Caïro als geduchte concurrent. Ook de nieuwe Belgische deelnemer Gunther de Cock werd nog getipt. Regerend kampioen Henry Beuks, zelf lopend met een liesbreuk (de operatie werd speciaal voor de hondensport met 2 maanden uitgesteld) leek niet meer echt mee te tellen, immers de baas was trager dan de andere voornoemde deelnemers en bij de 7 ½ jarige oude Otto van Miranchel gaan de jaren ook tellen, om over Henry’s andere oude boxer, de 8 ½ jarige Kevin v. Miranchel maar te zwijgen. Deze was reeds met pensioen en slechts 2 dagen voor het kampioenschap weer van stal gehaald! Hoe anders liep de wedstrijd, de ene na de andere favoriet liep tegen een fout aan en, erger nog, bijna allemaal ook nog tegen een diskwalificatie. Verbazingwekkend daar keurmeester Bas Jacobs niet al te moeilijke parcoursen had voorgeschoteld. Slechts beide oude “Miranchellen” bleven op alle onderdelen foutloos, alleen, en ook dat was uitermate verrassend, Joop Reulen met de eveneens rustig en foutloos lopende Cantara de Vrijstad kon dit volgen. Zo prolongeerde Henry Beuks met Otto v. Miranchel dus zijn titel en pakte Henry ook de 2e prijs met Kevin v. Miranchel. Heel wonderlijk dat 2 zulke oude boxers die dag nog de dienst konden uitmaken. De andere deelnemers, zeker die waarvan baas en hond sneller zijn, moeten bij zichzelf te rade gaan wat er fout ging. Vaak is het beter een paar seconden langzamer te gaan (mits wel binnen de standaardparcourstijd) en fouten te voorkomen. Diverse combinaties waren regelmatig seconden sneller dan Otto en Kevin (en zaten soms zelfs 18 seconden onder de standaardparcourstijd) doch vandaag goldt: de hardlopers waren doodlopers. Zo waren dus slechts 3 combinaties op alle onderdelen foutloos (en binnen de tijd) hetgeen de 1e t/m de 3e prijs voor hen als beloning bracht. Voor Henry Beuks is het de 7e (!) keer van de 12 gehouden kampioenschappen (met 4 verschillende boxers) dat hij de kampioenschapstitel pakt. Alle 7 keren overigens met een “IPO 3” gecertificeerde boxer: Donald v.d. Heemraden Hof 1993 en 1994, Herco Fan Ruygelollum 1998, Kevin v. Miranchel 2000 en 2001, Otto v. Miranchel 2002 en 2003.

Eindstand NK Geleider Naam Boxer VP1 Pt VP2 Pt Jump. Pt TotaalPt
1.Henry Beuks Otto v. Miranchel 80 80 70 230
2.Henry Beuks Kevin v. Miranchel 75 75 56 206
3.Joop Reulen Cantara de Vrijstad 70 65 44 179
4.Ron Sijssens Zoë v. Huize Windhoek 65 0 80 145
5.Peter Fölkner Magic Boris Vavonabox 56 40 37 133
6.Karin v. Gaans Caïro v.d. Kuuper 0 52 75 127
7.Sander v. Dam Anouck v.d. Wardloo 60 0 65 125
8.Gunther de Cock Xacujo v. ‘t Wildhof 52 70 0 122
9.André v.d. Tol Djoey v. ‘t Hertenrode 0 48 60 108
10.Piet v. Werkhoven Bolero v. ‘t Hertenrode 0 44 34 78
11.Therese Nap Kelindra Charly 0 60 0 60
12.Ans. V. Beem Iwan de Kameleon 0 56 0 56
13.Karin v. Emmerik Evening Star v.’t Hertenrode 0 0 52 52
14.Freek Jansen Anouk v. ’t Hertenrode 0 0 48 48
15.Fanny v. Balen Ryan v.d. Beukmolen 0 0 44 44
--.Henri v.d. Stigchel Joris v. Trisbaranta 0 0 0 0
--.Henry Beuks Andor v. Fulco’s Proosdij 0 0 0 0
--.Sander Zwegers Bodessa v.d. Meerpaal 0 0 0 0
--.Henri v.d. Stigchel Xara 0 0 0 0
--.Ron Sijssens Zeus (Rico) 0 0 0 0
--.Gerda v. Toorn Diego 0 0 0 0
--.Toos v.d. Enden Janto of Magna Carta 0 0 0 0