BAN 2007
Home Up

 

Competitie 2007

(tekst vanop www.boxerclub.nl in cursief)

Competitiedag 6 : 14/10/2007 Utrecht ( Amersfoort)

Commentaar Gunther:

Cujo heeft gelopen voor wat hij waard was, maar 3 foutloze parkoersen volstonden niet voor dagwinst. Wederom ex-aequo, maar deze keer had de concurrentie het voordeel van betere klasseringen op de vaste parkoersen. Voor zijn leeftijd heeft hij zo snel als hij kon gelopen, dus we waren dan ook eerder blij dan ontgoocheld met deze 2e plaats. De concurrentie was gemiddeld 3 tot 4 jaar jonger.

Dorit liep prachtige parkoersen, maar er gaat meestal nog net iets mis, meestal op het eind, wanneer er een buis in de buurt is... ;-)

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

Wietske Geerling wint jaarcompetitie - Simone Denneboom pakt dagzege

Op 14 oktober vond gelijktijdig met het Boxeragility NK ook de finale van de jaarcompetitie plaats. Gastheer was dit keer de kringgroep Utrecht e.o. te Amersfoort. Onder een stralend najaarszonnetje werden de zeer uitdagende en gecompliceerde parkoersen van de perfect keurende keurmeester Martin Schoffelmeer afgelegd. Door winst op het 1e Vast Parcours had de koploper tot dan toe, Wietske Geerling (KG Utrecht) met Edor haar winst in het jaarklassement al snel veilig gesteld. Haar voorsprong die ze gedurende het jaar had opgebouwd was nu helemaal onoverbrugbaar. Haar dagklassement verspeelde ze echter met een “dis” op het 2e parcours waardoor uiteindelijk de oude garde, Simone Denneboom met Sandor, Gunther de Cock met Cujo en Henry Beuks met Andor plaats konden nemen op het podium. Verrassend 4e werd Aalt v.d. Veen met Clint, één van de nieuwkomers van de kringgroep Utrecht.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijdgambling:
1e prijs Willy Goris met Dummy v.d. Patshoeve

Koppelrace:
1e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij en Aalt v.d. Veen met Clint v.d. Wardloo
2e prijs Selena de Cock met Xacujo v. ’t Wildhof met Marleen Damink met Elco v.d. Meerpaal

Competitiedag 5 : 30/09/2007 Dordrecht

Commentaar Gunther:

Met een bang hart werd er naar Dordrecht afgereisd, want Cujo was pas vorige maandag in staat om terug te springen. Het voorafgaand spelletje, de gambling, werd wijselijk overgeslagen, en op het eerste vast parcours liet ik Cujo heel voorzichtig en traag lopen. Wel foutloos, met lichte tijdsoverschrijding (minder dan 1sec), goed voor een derde plaats.

2e vast parcours: zelfde tactiek, weer derde en 2e in de stand na 2 parcoursen, want de leid(st)er had een DK gelopen.

Jumping: als een tactiek werkt, moet je volhouden, alleen werd de muur geraakt en na een aarzeling besloot een element toch naar beneden te vallen. 5 strafpunten, en weg dagklassering dacht ik. Alleen, de 1e in de stand liep ook tegen een DK aan ! Cujo pakte toch een 7e plaats, en zo eindigden 2 combinaties ex-aequo. De uitslagen op de vaste parcoursen geven dan de doorslag, en zo won Cujo !

Met Dorit besloot ik om verder mét risico te lopen, wat natuurlijk raakvlakken kost, maar ik wil haar niet afremmen met het oog op de toekomst. Ze eindigde in de punten op de vaste parcoursen, maar op de jumping werd er gefaald op de enige moeilijkheid, het voorlaatste toestel (vertesprong naast buis). Geen erg, we werken verder naar volgend jaar toe !    

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

Toch nog keer winst voor oude Cujo van Gunther de Cock

Bij de 5e agilitywedstrijd is het de pechvogel van de vorige keer, Gunther de Cock, gelukt om met zijn oude Cujo nog een keer de dagwinst op te eisen. Het was sowieso een dag voor de “oudjes” of ervaren rotten door de moeilijkheidsgraad van de parcoursen van keurmeester Piet Plasmans. Hij schotelde de deelnemers weer vele hoofdbrekens voor. Daardoor eindigden ervaren combinaties als Gunther met zijn Cujo en Henry Beuks met zijn Andor met evenveel punten en moesten de resultaten van de vaste parcoursen de doorslag geven wie zich dagwinnaar mocht noemen. De derde plaats was voor een andere ervaren oude rot, Joop Reulen met Elcaro. De koploper in de tussenstand van de jaarcompetitie, Wietske Geerling, scoorde op het 2e Vaste parcours een “dis” waardoor zij voor de dagwinst niet in aanmerking kwam, doch op het 1e Vaste parcours en de jumping legde zij beslag op 2 keer een 1e plek waardoor ze haar positie voor de jaartitel verbeterde. De 1e vijf geplaatsten wonnen een beker.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:


Tijdgambling:
1e prijs Aalt v.d. Veen met Clint v.d. Wardloo

Koppelrace:
1e prijs Thea Geefhuizen met Desney v. Anchires en Aalt v.d. Veen met Clint v.d. Wardloo
2e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij en Willy Goris met Dummy v.d. Patshoeve

Competitiedag 4 : 16/09/2007 Overijssel (Enter)

Commentaar Gunther:

Deze wedstrijddag werd een pechdag.

Het voorafgaand spelletje, de gambling, deed nog wel het beste vermoeden, want zowel Cujo en Dorit gingen er met de beste tijden tegenaan.

Het eerste wedstrijdparcours werden echter reeds de fouten opgestapeld. Beiden in de fout op de wave, weigeringen, lat eraf,... uiteindelijk 3 fouten elk met als resultaat een 8e en 9e plaats (op 17 dlnrs.

Daarna ging het pas echt mis, met Cujo die zich keerde in de buis en dan vertwijfeld op zoek ging naar zijn baasje. Gelukkig zonder een ander toestel te nemen, we konden het parcours nog afmaken. Ik was echter al zodanig van mijn melk dat ik een parcoursfout maakte met Dorit, nota bene op dezelfde plaats als mijn voorganger. Diskwalificatie dus, net als 10(!) anderen, waardoor Cujo toch nog 6e werd.

Uiteindelijk de grootste tegenvaller op de jumping, waar Cujo zich reeds op het derde toestel blesseerde, bij het ingaan van de buis. Hij kwam er al strompelend uit, waarna we direct beslisten om op te geven. Nog meer van mijn melk door dit voorval, en wat doe ik bij Dorit ? Ik vergeet haar halsband af te doen. Wederom DK, en voor mij het moment om mijn in de 'palmkes' te storten... ;-)

Als troostprijs kon Dorit toch nog de koppelrace winnen, waarbij ze in de laatste race een achterstand van 8 seconden kon omzetten in winst met bijna 3 seconden. Eigenlijk had Dorit enkel op het eerste wedstrijdparcours een minder moment, maar deed ze het verder niet onaardig. Ikzelf heb haar wel wat in de steek gelaten, mede door de troubles met Cujo.

Het jaarklassement lijkt nu wel onhaalbaar, want de voornaamste tegenstanders behaalden een 1e en 2e plaats op de eerste 2 parcoursen, en hebben reeds vele 1e en 2e plaatsen verzameld dit jaar. Op die manier gaan ze het dan ook verdiend halen natuurlijk.

Voor ons lijkt het een overgangsjaar te worden, met Cujo die oudemannekesgedrag begint te vertonen én Dorit die nu nog iets te jong en wisselvallig is.         

Maar wie weet op een ééndagswedstrijd als het Nederlands Kampioenschap...

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

Joop Reulen wint 4e agilitywedstrijd, Belgen hebben pech

Het bleef lang spannend in Enter bij de kringgroep Oost-Overijssel in Enter. Liefst 17 wedstrijdlopers hadden zich aangemeld en daarnaast 4 beginners voor het BeginnersOefenParcours. Daarmee is agility duidelijk met afstand de populairste sport binnen de NBC, zeker als men kijkt naar het helaas wederom moeten afgelasten van de IPO-clubwinnaar, terwijl deze laatste sport (de boxer is een zog. “gebruikshond”) in het plaatje van de rasstandaard past. Wietske Geerling (kringgroep Utrecht) leek met Edor de Vrijstad na 2 van de 3 onderdelen fluitend dagwinnaar te worden toch liep op de afsluitende jumping tegen een diskwalificatie aan, waardoor Joop Reulen (kringgroep Dordrecht) met Elcaro v.’t Hertenrode alsnog met de dagwinst aan de haal ging gevolgd op grote afstand door Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk (kringgroep Overijssel) en Wietske met de 3e plaats genoegen moest nemen. Verrassend 4e werd Aalt v.d. Veen met Clint v.d. Wardloo en de laatste beker was voor Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij. FCI-agility keurmeester Piet Plasmans zette 3 totaal verschillende parcoursen op waardoor alle soorten lopers een kans hadden, zowel de snelle meer risico lopende combinaties als de wat langzamere maar vaak foutloze combinaties, het was voor ieder wat wils en er moest goed nagedacht worden, vooral op het 2e vast parcours en de jumping om niet tegen een “dis” aan te lopen. Dat was voor diverse deelnemers te hoog gegrepen, maar de deelnemers genoten van de parcoursen. Het was de agilitysport “op en top” nl. snelheid gecombineerd met hersens gebruiken bij het handlen.
Wietske maakt na 4 wedstrijden de beste kans om de jaartitel van Gunther de Cock uit België over te nemen. Deze kampioen van de afgelopen 2 jaar met de oude Cujo, had pech, hij raakte in de tunnel geblesseerd op de jumping en moest uitvallen. Hierdoor raakte Gunther zijn concentratie kwijt, vergat bij zijn veelbelovende jonge hond “Dorit” de halsband af te doen en moest hierdoor ook met deze hond worden gediskwalificeerd. Ook de andere Belg, Willy Goris had pech, zijn hond “Dummy” stootte zich op volle snelheid en liep tegen een blessure aan op het eerste parcours en werd derhalve afgeblazen door de keurmeester. Gelukkig bleek de blessure mee te vallen en kon de hond later op de dag weer deelnemen.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijdgambling:

1e prijs Joop Reulen met Elcaro v. ‘t Hertenrode

Koppelrace:

1e prijs Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve en Thea Geefhuizen met Desney v. Anchires
2e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij en Joop Reulen met Elcaro v. ‘t Hertenrode

Competitiedag 3 : 03/06/2007 Dordrecht :

Commentaar Gunther:

Cujo doet zichzelf een verjaardagscadeau (9 jr.) met nog eens een dagoverwinning !

Door de lagere temperatuur was Cujo vandaag terug heel wat kwieker dan tijdens de eerste twee wedstrijden. Supersnel zal hij niet meer worden, maar als hij zoals vandaag foutloos blijft, dan zal hij toch nog genoeg top 3 resultaten halen. En als de (vluggere) anderen dan op één van de 3 parcoursen falen... is dit genoeg voor een dagoverwinning.

De grootste verrassing kwam van Dorit ! Ze behaalde voor de eerste keer een dagoverwinning, op het eerste vast parcours, en stond daarmee dan ook even aan de leiding. Met nog een 8e en een 5e plaats kwam ze uiteindelijk op een vierde plaats uit, en behaalde zo haar eerste beker (eerste vijf krijgen er één). Ze is nog heel wisselvallig, maar dit is reeds een enorme opsteker !

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

3e wedstrijd toch voor de regerend kampioen Gunther de Cock

Nadat Wietske Geerling verrassend met Edor de Vrijstad de openingswedstrijd bij haar thuisclub de kringgroep Utrecht won en daarna ook de 2e wedstrijd in Enter bij de Kringgroep Oost-Overijssel, was de verwachting dat zij ook in Dordrecht (zondag 3 juni) weer de touwtjes in handen zou nemen. Zij begon goed door het openingsspel direct te winnen. Daarna ging het op alle parcoursen mis met haar door het maken van één of meerdere fouten. Desondanks blijft zij één van de kanshebbers voor het jaarklassement. De kampioen van de afgelopen 2 jaar, Gunther de Cock met Cujo, won vrijwel onbedreigd gevolgd door wat andere “oude bekenden” als Simone Denneboom en Ron Sijssens. De strijd achter Gunther was spannend tot het laatste moment, zo gooide Andor van Henry Beuks op het laatste onderdeel, de jumping, het allerlaatste latje eraf en verspeelde hiermee een positie bij de beste 3. Ieder foutje was deze dag nl. zeer kostbaar, doordat de parcoursen van de perfect keurende keurmeester Bas Jacobs niet heel gecompliceerd waren en de tijden goed haalbaar, waardoor het aantal diskwalificaties zeer beperkt was. Veel deelnemers haalden dit keer dus vaak de finish.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Bonusspel:

1e prijs Wietske Geerling met Edor de Vrijstad

Koppelrace:

1e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij en Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk
2e prijs Marieke Tanke met Booker v. ’t Varsenerhof en Thea Geefhuizen met Desney v. Anchires

Gunther de Cock op weg met Cujo naar de 1e prijs

Gunther de Cock met zijn jonge hond Dorit, nu al in de prijzen met 4e plaats

Competitiedag 2 : 13/05/2007 Overijssel :

Commentaar Gunther:

Cujo was wederom merkbaar trager dan op vorige wedstrijden, inclusief de interclub van vorige week. Baasje lette ook niet goed op bij de slalom, en 1 latje werd er afgesprongen op het tweede vast parcours. Foutloze jumping, maar het jonge geweld was eveneens foutloos, en dus sneller. 2X 5e en 1X 4e was het resultaat, en goed voor een 4e plaats in het dagklassement. De tijd zal uitwijzen of het ouderdomsproces definitief ingezet is, maar hij blijft er wel degelijk veel plezier in hebben.

Dorit tekende voor haar beste resultaat totnogtoe. Ze had ook wat goed te maken ten opzichte van de eerste wedstrijd, en had er deze keer wel haar aandacht bij. Alleen ging ze elk parcours op hetzelfde toestel in de fout : het bandje, waar ze telkens naast de band door het kader ging. Bij herhaling ging ze er dan wel elke keer door. 3X een 7e plaats leverde een 6e plaats in de dagrangschikking op, waar we héél tevreden mee waren. Het afsluitende spelletje, de koppelrace, wist Dorit bovendien te winnen, wat haar een eerste prijsje in de boxercompetitie opleverde.  

<hierna tekst vanop Boxerclub.nl>

2e Overwinning Agility Wietske Geerling

Nadat Wietske Geerling verrassend met Edor de Vrijstad de openingswedstrijd bij haar thuisclub de kringgroep Utrecht in april al had gewonnen, heeft zij dit nogmaals gepresteerd tijdens de 2e wedstrijd in Enter bij de Kringgroep Oost-Overijssel, waar een thuisvoordeel dus geen rol speelde. Niemand kon haar echt bedreigen, ook de kampioen van de afgelopen 2 jaar, Gunther de Cock met Cujo niet, bij welke hond de jaren nu duidelijk een rol gaan spelen, de snelheid wordt minder en af en toe een latje er af. Onder toeziend oog van de perfect keurende keurmeester Jan Langius die parcoursen met een diversiteit aan valkuilen en moeilijkheden aan de deelnemers voorschotelde, ging de strijd om de 2e plaats op gepaste afstand van Wietske tussen Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij en Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk. Na beide Vaste Parcoursen stonden beiden gelijk doch op het snelheidsonderdeel “de jumping” trok Henry met Andor (onverwacht, baasje wordt traag) aan het langste eind door foutloos te blijven terwijl Simone met Sandor tegen 5 strafpunten aanliep door een fout.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

Voor de kringgroep Utrecht was het een mooie dag in Overijssel want naast het beslag leggen op de plaatsen 1 en 2 in het dagklassement door Wietske Geerling resp. Henry Beuks, won Sylvia Looman het aanvangsspel en bij de koppelrace nog een beker voor de 2e prijs zodat ook de aanwezige (gediplomeerde) agilityinstructeur van de kringgroep Utrecht, Wim Nijland met gepaste trots huiswaarts kon keren.

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Bonusspel:

1e prijs Sylvia Looman met Ypsilon v. Miranchel

Koppelrace:

1e prijs Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve en Joop Reulen met Elcaro v. ‘t Hertenrode
2e prijs Ricardo Reulen met Jamie v. ’t Hertenrode en Sylvia Looman met Ypsilon v. Miranchel

Dagklassering 08/04/2007 Amersfoort :

Commentaar Gunther:

Cujo heeft zijn start wederom niet gemist. Met 2X 4e plaatsen op de vaste parcoursen én een overwinning op de jumping eindigde hij ex-aequo met Edor op de eerste plaats. Maar Edor won wel de vaste parcoursen en werd zo verdiend op nummer 1 geplaatst.

Met Dorit was het een ander verhaal. In tegenstelling met op training had zij helemaal geen aandacht voor mijn aanwijzingen, en zo werden de parcoursen echte calvarie-tochten. Was het door het lentezonnetje, door de jonge leeftijd of door de grote aanwezigheid van boxers... joost mag het weten. Tussendoor de DK's liet ze wel goede stukken zien, het zal dus waarschijnlijk gewoon een kwestie van tijd worden, en misschien helpen wat bezoekjes aan andere hondenscholen om te leren presteren op 'vreemd terrein'.

Op de afsluitende koppelrace hebben onze boxers (én Selena ;-) ) wel de show gestolen. Elke boxer moest parallel eenzelfde parcours lopen, maar Dorit vond het parcours van Cujo stukken interessanter en... zo legden ze samen naast elkaar dat parcours af. Zelfs in de buis vonden ze plaats om er samen gelijktijdig door te gaan... Onderaan zie je een fotootje...          

Eerste wedstrijd Boxer-Agility met verrassende winnaar Wietske Geerling met Edor de Vrijstad

Het was een gok de 1e wedstrijd van het seizoen 2007 zo vroeg te plannen i.v.m. het weer. Vele jaren terug leidde dit tot een wedstrijd in hagel en sneeuw in Amersfoort. Ditmaal scheen op 1e Paasdag 8 april in Amersfoort volop het voorjaarszonnetje en waren de omstandigheden optimaal. Er hadden zich 15 combinaties aangemeld die zich allen al voor het hele jaar (dus voor alle 6 de competitiewedstrijden) hebben ingeschreven. Een mooi resultaat waarmee de voortgang van competitie 2007 reeds nu al is veiliggesteld. De vooruitzichten waren somber door het wegvallen t.o.v. de laatste wedstrijd vorig jaar van liefst diverse 4 jarenlange trouwe deelnemers: Henry v.d. Stigchel met zijn Boris (overleden), Marleen Geerling met Anouk (spondilose), Ricardo Reulen met Bolero (chronische blessure) en ondergetekende Henry Beuks met thans 11 jaar oude Otto v. Miranchel (schildkliertumor) die 5 maanden terug zelfs nog als 2e was geëindigd in de jaarcompetitie 2006.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

Keurmeester dit keer was de perfect keurende Jan Langius die snelle en technisch moeilijk te handlen parcoursen voorschotelde aan de deelnemers. De nummers 2 en 3 van het dagklassement zijn oude rotten in het vak (beiden meervoudig kampioenen) maar de dagwinnaar was een verrassing, Wietske Geerling van de kringgroep Utrecht met Edor de Vrijstad. Bijna verspeelde zij haar winst op het laatste onderdeel met een dramatisch slechte jumping, nadat ze eerder beide “Vaste Parcoursen” had gewonnen. Doordat liefst de helft van de deelnemers op de jumping tegen een diskwalificatie aanliepen was de klassering voor Wietske (laatste van de niet-gediskwalificeerden) nog net voldoende om er met de dagbekers voor de 1e prijs, waarvan één geschonken door de Nederlandse Boxerclub, vandoor te gaan.

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijd Gambling:

1e prijs Joop Reulen met Elcaro v. ‘t Hertenrode

Koppelrace:

1e prijs Joop Reulen met Elcaro v.’t Hertenrode en Ricardo Reulen met Jamie v.’t Hertenrode
2e prijs Herman v. Riel met Semm v. ’t Varssenerhof en Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk.

hilarische toestanden tijdens de koppelrace waarbij Gunther de Cock zijn jonge hond Dorit naar zijn op de
parallelbaan lopende vrouwtje Selena uitbrak om daar samen met zijn oude huisgenoot Cujo het parcours te voltooien.
Op de achtergrond rechts kijkt Gunther machteloos toe waar zijn hond is gebleven.