BAN 2006
Home Up

 

Competitie 2006

(tekst vanop www.boxerclub.nl in cursief)

Dagklassering 15/10/2006 Dordrecht :

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

Commentaar Gunther:

Het werd uiteindelijk helemaal geen seizoen om vlug te vergeten, maar daarentegen een wedstrijd die we nooit meer zullen kunnen overtreffen. Cujo won alle parcoursen, en werd daarmee ook nog jaarwinnaar én wist zijn Nederlandse titel ook te verlengen !

Ook Dorit had een hele goeie dag, met puntenwinst op alle parcoursen. Dat belooft voor volgend jaar...

Agilitycompetitie tot eind toe spannend

Op 15 oktober vond bij de kringgroep Dordrecht de laatste wedstrijd van de agilityjaarcompetitie 2006 plaats. De eerste 4 honden zaten erg dicht op elkaar zodat niet vooraf te zeggen viel wie de titel “jaarwinnaar boxeragility” ging veroveren. De dag begon spectaculair, nl. de keurmeester die maar niet kwam opdagen. Toen deze uiteindelijk 10 minuten voor de geplande aanvang van de wedstrijd kon worden bereikt, lag deze nog heerlijk in zijn mandje. Hij had zich een week vergist. Hij bood aan direct in de auto te springen en alsnog te komen, waarvan wij dankbaar gebruik maakten. Echter Purmerend, zijn woonplaats lag bepaald niet naast de deur van Dordrecht zodat we als organisatie een noodscenario ter plekke moesten bedenken. Als snel waren de bestuurders van de 3 kringgroepen het eens met mijn voorstel om alle niet officiële spelonderdelen vast af te wikkelen en één der aanwezigen met agilitykennis als invalkeurmeester te laten fungeren. Precies op het moment dat de laatste combinatie op het laatste spelonderdeel van start ging arriveerde de keurmeester zodat direct verder kon worden gewerkt en er geen enkele achterstand op het geplande tijdsschema was ontstaan. Daar de keurmeester tevens de leverancier van de bekers voor de jaarcompetitie was en hij ook die nog niet voorbereid had, ontbraken deze helaas ook zodat de prijswinnaars deze volgend jaar bij de eerstkomende wedstrijd alsnog krijgen uitgereikt. Iedereen kon gelukkig lachen om deze komische situatie en de sfeer werd er niet minder om.

Het wedstrijdverloop haalde toch nog snel de spanning weg. Zuiderbuur Gunther de Cock, in het jaarklassement vooraf nog de 2e plaats achter Henry Beuks met Otto v. Miranchel innemend, verkeerde in een bloedvorm en won overtuigend en foutloos alle 3 de wedstrijdparcoursen. Zo passeerde hij Henry met zijn 10 1/2 jaar oude Otto nipt in de jaareindstand en prolongeerde hiermee zijn jaartitel van vorig jaar. Ondergetekende mag met een 2e plaats voor zo’n stokoude 10 1/2 jarige boxer als Otto in een wedstrijdsport natuurlijk bepaald ook niet ontevreden zijn, zeker niet daar mijn 2e boxer, Andor v. Fulco’s Proosdij ook nog eens beslag legde op de 4e plaats. Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk handhaafde haar 3e plaats. Het spreekt voor zich dat Gunther de Cock met zijn 3 parcoursoverwinningen ook beslag legde op de 1e plaats in het dagklassement. Van Gunther zijn we ook in de toekomst nog niet af want met zijn jonge Dorit liet hij zien dat de opvolger voor zijn Cujo al klaar staat.

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijd Gambling:

1e prijs Wietske Geerling met Edor de Vrijstad

Koppelrace:

1e prijs Wietske Geerling met Edor de Vrijstad samen met Natascha v. Riel met Semm v. ‘t Varssenerhof
2e prijs Marleen Geerling met Anouk v. ’t Hertenrode samen met Marcel Wentrup met Dex v. Anchires

De eindstand in het jaarklassement:

  1. Gunther de Cock met Xacujo v. ’t Wildhof 27 pt
  2. Henry Beuks met Otto v. Miranchel 29 pt
  3. Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk 34 pt
  4. Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij 42 pt
  5. Ricardo Reulen met Bolero v. ’t Hertenrode 52 pt

Dagklassering 16/09/2006 Enter (Overijssel) :

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

Commentaar Gunther:

Cujo blijft wisselvallig presteren. Zonder een fout te maken winnen we het 2e parcours, maar zowel op het eerste VP als de jumping trok Cujo onverklaarbaar een latje waardoor hij terugviel in de rangschikking. Is het de ouderdom, was het de warmte, of een gebrek aan training wegens zijn operaties, of een combinatie van dit alles ? Misschien wordt het een seizoen om vlug te vergeten, maar misschien wordt alles nog goedgemaakt op 15 oktober. Feit is dat alles nog kan, mede door de perikelen van de 2e wedstrijd, maar het dan ook nog erg moet meezitten. Een beetje zoals vorig jaar dus...

Dorit kon geen enkele keer in de punten eindigen. Totale off-day, denk je dan, maar toch was dit niet helemaal waar. Dorit liet erg goede en snelle stukken zien, maar haar voorliefde voor de buis deed haar vele DK's verzamelen. Baasje toch blij, en het is en blijft een jaar om te leren. Vanaf volgend seizoen gaan we ervoor.      

Agilitycompetitie tot eind toe onbeslist en spannend

Na het slechte weer op de vorige wedstrijd in Amersfoort vond ditmaal onder een nazomerzonnetje in Enter bij de kringgroep Oost-Overijssel onder toeziend oog van keurmeester Piet Plasmans de 5e en voorlaatste wedstrijd plaats. De strijd ging tussen Guther de Cock met Cujo, Simone Denneboom met Sandor en Henry Beuks met Andor. De laatste 2 eindigden uiteindelijk ex aeqo op de 1e plaats waarna op basis van de resultaten op de vaste parcoursen de dagprijs aan Simone Denneboom kon worden toegekend.

Na 5 van de 6 wedstrijden is in tegenstelling tot andere jaren de strijd om de podiumplaatsen in het jaarklassement ongemeen spannend. Met nog 3 parcoursen te gaan zijn nog 4 kandidaten in de strijd voor de jaartitel. De rest staat op een onoverbrugbare achterstand. De tussenstand is als volgt:

bulletHenry Beuks met Otto v. Miranchel 37 pt
bulletGunther de Cock met Xacujo v. ’t Wildhof 43 pt
bulletSimone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk 44 pt
bulletHenry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij 46 pt

Daar al deze combinaties reeds over de vereiste 12 kwalificaties (= plaatsing op een parcours bij de beste 10) beschikken kunnen zij op de laatste wedstrijd in Dordrecht pogen daar goede plaatsingen te behalen waarmee slechte plaatsingen kunnen worden geschrapt. Hierdoor valt nog weinig te zeggen over de uiteindelijke eindstand en wie er met de jaartitel aan de haal gaat. Vaak was dit reeds voortijdig beslist of waren nog slechts 2 combinaties in de strijd.
Daarnaast zal op de finalewedstrijd in Dordrecht op 15 oktober tevens het open ééndaagse Nederlands Kampioenschap agility voor boxers worden beslist. De jaarwinnaar waarbij de prestaties gedurende het hele jaar in acht worden genomen is vaak niet dezelfde dan de “kampioen” waarbij puur de prestaties op die ene dag in aanmerking worden genomen.

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijd Gambling:

1e prijs Henry v.d. Stigchel met Boris v. Trisbaranta

Koppelrace:

1e prijs Wietske Geerling met Edor de Vrijstad samen met Sylvia Looman met Ypsilon v. Miranchel
2e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij samen met Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk

Dagklassering 03/09/2006 Amersfoort (Utrecht) :

Commentaar Gunther:

Cujo is nog altijd niet terug op zijn oude niveau, na zijn twee operaties voor het verwijderen van in totaal 4 gezwelletjes de voorbije maanden. Vraag is of dat niveau nog terugkomt, want hij wordt ook al een dagje ouder, en er is veel jong (en snel) geweld op komst. De jumpings blijven in ieder geval Cujo's eigendom dit jaar ! Aangevuld met een derde en vierde plaats was dit in totaal goed voor een tweede plaats in het dagklassement.

Dorit bewijst dat ze momenteel elke week vooruitgang boekt door op alle parcoursen in de punten te eindigen. Goed voor reeds een 7e plaats op 18 deelnemers.

Cujo en Dorit deelden tenslotte ook in de prijzen op de koppelrace met respectievelijk winst en een 2e plaats.    

Winst voor Ricardo Reulen op 4e verregende agilitywedstrijd

Onder erbarmelijke slechte weersomstandigheden vond in de stromende regen de 4e agilitywedstrijd voor boxers van dit jaar plaats. Keurmeester was Jan Langius, die de (liefst) 20 deelnemers de nodige valkuilen en scherpe standaardtijden voorschotelde. Na 2 onderdelen leken Ricardo Reulen met Bolero en Simone Denneboom met Sandor te gaan strijden voor de dagwinst. Echter, Simone liep op de jumping tegen een diskwalificatie aan wegens fout parcours, waarna Ricardo de dagwinst eenvoudig naar zich toe trok.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijd Gambling:

1e prijs Henry Beuks met Otto v. Miranchel

Koppelrace:

1e prijs Gunther de Cock met Xacujo v. ’t Wildhof samen met Desney v. Anchires van Thea Geefhuizen
2e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij samen met Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve

Dagklassering 25/06/2006 Amersfoort (Utrecht) :

Commentaar Gunther:

Na zijn operatie voor het wegnemen van een gezwelletje aan de onderlip, waren de verwachtingen niet hooggespannen. Desondanks behaalde Cujo zonder 4 weken training toch nog redelijke resultaten. Telkens 1 raakvlakfout op de vaste parcoursen, en daarbovenop winst op de jumping. Oh ja, Cujo won ook nog de koppelrace !

Dorit verraste dan weer door een eerste keer in de punten te eindigen ! Ze maakt nog veel fouten, maar ze is razendsnel. Even werken nog dus, en hopen maar...

Ruim 10 jaar oude Otto v. Miranchel wint 3e agilitywedstrijd

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Tijd Fout Uit spel:

1e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij

Koppelrace:

1e prijs Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk samen met Gunther de Cock met Xacujo v. ‘t Wildhof
2e prijs Henry Beuks met Otto v. Miranchel samen met Wietske Geerling met Edor de Vrijstad.

Dagklassering 11/06/2006 Overijssel :

Commentaar Gunther:

Niet deelgenomen omdat de organisatie zonder consensus toch het wedstrijd aanvangsuur anderhalf uur vervroegde. Het gaat hier om een verplaatsing van 2u45m. We zouden midden in de nacht moeten opstaan hebben, wat we niet verantwoord vonden voor 'een hobby'. Wel competitievervalsing natuurlijk...

Ook van Kringgroep Dordrecht hebben om dezelfde reden deelnemers afgehaakt, waarvan zelfs definitief.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

Dagklassering 13/05/2006 Dordrecht :

Commentaar Gunther:

Cujo heeft het nieuwe boxer agility seizoen uitstekend ingezet met dagwinst in Dordrecht. Na winst in het voorafgaand spelletje begonnen zowel Cujo als baasje aarzelend met het eerste vast parcours, waarbij met 1 fout een vijfde plaats behaald werd. De parcourstijd stond hoog, waardoor enkele trage maar foutloze combinaties met dichtere ereplaatsen gingen lopen. Het tweede vast parcours werd voor zekerheid gekozen, en dit was goed voor een vierde plaats. Enkele combinaties voorin vielen terug, waardoor we in de totaalstand met 3 combinaties op de 2e plaats kwamen, op 2 punten van de leiders. De jumping zou beslissen, en hier werden Cujo en baasje op tijd wakker. Vooral Cujo dan, want baasje maakte nog even een verkeerde wissel. We kwamen foutloos rond, én verrassend ook veruit met de snelste tijd. Dit laatste was onverwacht, want Cujo had de laatste weken niet veel snelheid meer laten zien. Met 1 punt voorsprong werd zo het dagklassement gewonnen, en zijn we dus goed vertrokken in het nieuwe seizoen. Een hele opsteker na Cujo's geslaagde operatie van voorbije week !

Dorit is bij haar debuut nog niet in de punten geëindigd, maar liet toch al direct goeie stukken zien. Ze is echter nog vlug afgeleid en zeker tussen al die andere boxers, en dito liefhebbers, wil ze al eens andere oorden verkennen. 

1e Agilitywedstrijd 2006 weer voor onze zuiderbuur

Zaterdag 13 mei vond in Dordrecht de 1e agilitywedstrijd voor boxers van dit jaar plaats. Ditmaal was de keurmeester Kees Stoel, die redelijk snelle goed te “handlen” parcoursen liet neerzetten met goed haalbare tijdslimieten. Aan het eind van de dag was het de regerend kampioen Gunther de Cock met Xacujo v. ’t Wildhof die door het winnen van de afsluitende jumping welverdiend met de uiteindelijke dagwinst aan de haal ging.

Helaas zijn geen foto’s beschikbaar van deze dag.

Klik hier voor een gedetailleerd dagklassement

De bekers voor de overige spelonderdelen:

Raakvlakkenbonusspel:

1e prijs Gunther de Cock met Xacujo v. ‘t Wildhof

Koppelrace:

1e prijs Henry Beuks met Andor v. Fulco’s Proosdij & Simone Denneboom met Sandor v.d. Laverdonk
2e prijs Therese Nap met Gijs & Marleen Geerling met Anouk v. ’t Hertenrode.